2022/07/20

Walne Zebranie Pomorskiego Oddziału Terenpowego PZK - 09 marca 2019

W sobotę 9.3.2019r o 10:30 w drugim terminie rozpoczęło się Walne Zebranie Pomorskiego Oddziału Terenowego PZK. Obrady otworzył Wojciech SP2ALT - Sekretarz OT9. Później obrady prowadził Adam SP1ZZ. Na zebranie przybyło 44 członków OT co stanowi 29,4% stanu osobowego OT. Przedstawione zostały sprawozdania Prezesa Michała SP2XDM, Sekretarza SP2ALT, QSL Menadżera Piotra SP2AYC i Skarbnika Włodzimierza SP2GCE. Następnie sprawozdanie przedstawił Przewodniczący OKR - Janek SP2FJN. Ta część zebranie zajęła niecała godzinę.
Druga godzina upłynęła na dyskusji dotyczącej sprawozdań, działania Zarządu. Zobowiązano Zarząd do wydatkowania środków OPP jakimi dysponuje oddział. Są aktualnie trzy propozycje ich wydatkowania poprzez zakupy sprzętowe, opłacenie energii elektrycznej przemienników OT oraz finansowanie spotkań krótkofalarskich. Konkretne decyzje ma podjąć Zarząd. Kolejną dyskutowaną sprawą było zobligowanie Zarządu o przygotowanie wniosków o nadanie Odznaki Honorowej PZK. Padły konkretne propozycje kandydatów. Z drugiej strony Zarząd poprosił, by kluby wskazały osoby, którym takie wyróżnienie należałoby nadać. Padła też propozycja by Zarząd zakupił sprzęt nagłaśniający - zestaw aktywnych kolumn oraz mikrofony bezprzewodowe, bowiem do tej pory taki sprzęt był wypożyczany od kolegów.
Z uwagi na zbliżający się Krajowy Zjazd Sprawozdawczo-Wyborczy PZK za rok czeka nas Walne Zebranie Oddziału, na którym odbędą się wybory delegatów OT, a za dwa lata Walne Zebranie Sprawozdawczo-Wyborcze Oddziału. Tym zaproszeniem na kolejne zebrania Walne Zebranie zakończyło się planowo po dwóch godzinach.
Zebranie odbyło się w sali Gdyńskiego Centrum, Organizacji Pozarządowych, z którym nasz oddział współpracuje od wielu lat.

Opublikował: SQ2RH na bazie danych archiwalnych